Sitzpinkler или мъжката мода да пикаеш седнал.

Едно от най-стряскащите послания, с които може да се сблъска някой новодошъл в земите тевтонски е да се изправи срещу табела умоляваща любезно „Bitte hinsetzen“ (седнете, моля), докато посещава банята на любезни приятели или познати. И ако макар и първите няколко да се случи да я подмине, било поради непознаване на езика, било от разсеяност някаква, то неминуемо идва момента на голямото откритие, момента, в който вежливо му се обяснява, че от него се очаква да се изпикае седнал.

И макар, че подобни привички не са толкова разпространени в средностатистическото немско семейство, то табели подканващи посетителите да уринират седнали, са почти класика в споделените жилища, където обикновено съжителстват представители от двата (официални) пола и където съвсем сериозно обясняват, че уринирането прав е абсолютно недопустимо и че това е едно от основните правила, на които се държи да се спазват.

Отначало всичко изглежда доста екксцентрично, но всичко опира до хигиената. Логично е да се допусне, че тоалетна, е която всички пикаят седнали се замърсява много по-малко. Да не говорим, че опита да се зачисти с малко хартия, лошия прицел на немалка част от мъжкото население, по-скоро прилича на омазване, отколкото на истинско почистване.

Ето защо в много фамилии, главно по настояване на майчината фигура в семейството, в отрочетата от мъжки пол, се възпитава още от ранна възраст навика да sitzpinkeln (да уринираш седнал).

А темата се приема толкова насериозно, че е разделила на две обществеността в Германия, като от една страна са традицоналистите в лицето на stehpinklers (пикаещите прави) разбунтували се срещу това, което виждат като нов опит за налагане на политичестки коректен модел в лицето на уриниращите седнали sitzpinklers.

И битката разразила се в социалните мрежи, се усеща много по-осезаемо в публичното пространство, като бани и обществени тоалетно, където на апели от типа Hier wird gepinkelt sitzend (Тук пикаем седнали!), се апострофира с послания като Stand Up for your Rights или „Изправи (надигни) се за правата си!“.

За мнозинството от съпротивата, sitzpinklers, не са нищо повече от „мъже под чехъл“, смлени  и изплюти от феминацистки идеологии, търсещи единствено систематичното унижение на мъжкия пол, като в случая това се проявява в смешната и противоестествена поза, на пикаещите седнали мъже.

Sitzpinklers, от своя страна търсят аргументи в съдебната практика, където не отсъстват граждански искове от страна на хазяи, засели дела за унищожаване на частната собсвеност от практики свързани с уринирането прав; в един от тези случаи, иска е за възстановяване на материалните щети, претърпени от подмяната на мраморните плочи, около тоалетанта чиния, поради силната корозия настъпила вследствие на обилното количество урина попаднало на пода.

Като вземем предвид, че в България са доста на почит немските „машини“, съдейки по големия внос, няма да е за учудване, ако някой ден решим да внесем и малко от немските хигиенни навици; дори сме сигурни, че немалко жени (а защо не и мъже?), биха се зарадвали. Така че ако идеята ви е харесала, няма лошо да започнете да практикувате отсега, още повече ако живеете под наем и искате да избегнете влизането в тъпи и досадни съдебни дела.

Sitzpinklers или stehpinklers, кажете ни от кои сте?

Харесайте ни във Фейсбук!

Ако харесвате публикациите ни, може да ни подкрепите, като станете патрон на сайта, натискайки ТОЧНО ТУК!

Друг начин, с който може да ни помогнете поне косвено, да продължаваме да публикуваме интересни материали, е като споделите тази публикация с приятели в социалните мрежи, използвайки някой от бутоните по-долу или просто копирайки линка!

Вашата подкрепа е важна за нас!

снимка Welcomia – Freepik.com

 

споделете с притятели

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.