Защо харченето за хомеопатия, са пари хвърлени на вятъра?

Конвулсии, затруднено дишане, отпадналост, умора, слабост, запек, затруднено уриниране… това да само част от симптомите на повече от 400 бебета в САЩ, чиито родители са имали неблагоразумието да ги тъпчат с хомеопатични хапчета, които, уж, би трябвало да облекчат процеса на изникването на зъбките.

За десет от тях, за съжаление, краят е фатален; оказва се, че приеманите от тях хапчета, са съдържали силно-отровната, беладона.

Трябва да уточни, че това все пак е изолиран случай, тъй-като по-принцип хомеопатията няма никакъв ефект, буквално.

Не съществува никакъв малко по-сериозен труд, който да илюстрира благотворните ефекти на хомеопатията. От друга страна са налице седем изследвания на Кокрейн (една от най-взискателните неправителствени организации, публикуваща периодично, систематичен преглед на медицинската литература), чието безпределно ясно заключение е, че хомеопатията е безполезна за облекчаването на болки и лечението на заболявания.

Толкова екстремно безполезна, че съществуват много документирани случаи, на хора обърнали гръб на традиционната медицина, за да започнат лечение с хомеопатия и други псевдотерапии и заплатили с живота си за това.

По-лошото обаче, са случаите на родители, взели решението да лекуват децата си с хомеопатични средства, последствията, от които са фатални. Като седемгодишно момче (няма да публикуваме имената от уважение към паметта на починалите, но случаите са там и ако някой невярващ иска, може да направи търсене в гугъл), чийто отит е третиран единствено с хомеопатични средства и впоследствие се усложнява до енцефалит, завършил, за съжаление, трагично.

Друг фрапиращ случай е на момиченце ненавършило годинка, починало, понеже родителите решават да пренебрегнат предписаното лечение за екзема и вместо това решават да я лекуват с хомеопатия.

И въпреки предупрежденията на лекари, медицински организации и др. авторитетни източници, милиони хора, по цял свят, употребяват хомеопатични продукти за лечението на леки заболявания като грип, тежки като рак или психиатрични като синдром на дефицит на вниманието и хиперактивност. Съществуват дори такива продукти, които са, уж, универсални за всякакви неща, някои надминаващи границата на абсурда.

Съществуват, дори такива, направени от Берлинската стена, служещи за лечението на депресия, безсъние, нарколепсия и внимание… против обладаване от демони.

Най-често употребяваните продукти са тези CH30. Какво ще рече това CH? При СН1, това, че един милилитър от оригиналната субстанция е примесен с 99 милилитра вода. СН2 е 1 мл. от СН1 примесен с 99 мл. вода. Или ако се опитаме да представим нагледно СН30 използвайки думите на автора на „Бад сайънс“, представете си сфера с диаметър 150 милиона километра (разстоянието, което дели Слънцето и Земята), напълнете я с вода и капнете в нея една молекула от оригиналната субстанция; ето това е СН30.

При такова съотношение на разтваряне, не е за учудване, че е невъзожно да се открият следи от оригиналната субстанция в продаваните продукти, освен ако процеса на размиване не е бил извършен зле, а тогава в зависимост дали е от прах от Берлинската Стена или от беладона, ефектът може да е от безобиден до фатален.

И понеже е невъзможно да се открие и следа от някакви различни от захар, алкохол и др. такива, безвредни за организма, вещества, как обясняват лечебното действие на продуктите си хомеопатите? Много просто с паметта на водата.

Според тази теория, водата има свойството да запомня веществата, с които е била в контакт и да запазва свойствата им.

Вече в продължение на няколко години, фондацията Джеймс Ранди, предлага награда от един милион долара за представилият доказателства, подкрепящи горната теория, но въпреки това, никой от радетелите на хомеопатията (пък и никой друг изобщо), не се е появил с такива.

Харесайте ни във Фейсбук!

Ако харесвате публикациите ни, може да ни подкрепите, като станете патрон на сайта, натискайки ТОЧНО ТУК!

Друг начин, с който може да ни помогнете поне косвено, да продължаваме да публикуваме интересни материали, е като споделите тази публикация с приятели в социалните мрежи, използвайки някой от бутоните по-долу или просто копирайки линка!

Вашата подкрепа е важна за нас!

снимка от Freepik

споделете с притятели

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.