Ходенето по концерти е предпоставка за дълголетие

Навярно вече ви е писнало от заглавия тип „яжте Х и ще живеете по-дълго“ или пък „пийте Х и ще де превърнете в шотландски боец“ (за по-младата част от читателите: почти безсмъртни), така де, както биха казали в Туитър „ако не е гледала „Шотландски боец“, малка е за теб“.

Обаче позволете да се върна на главната си мисъл. Та: Според едно изследване, ходенето на концерти увеличава шансовете ви за дълголетие. Ако не вярвате вижте Лили Иванова.

Всъщност майтапа настрана, изследването, за което ви говоря е сериозно и е дело на професор Патрик Фаган от университета Голдсмит, Лондон. Длъжен съм да добавя също, че е спонсорирано от О2, една от водещите телекомуникационни компании на острова и която по съвпадение включва в структурите си дивизия занимаваща се с организацията на концерти. С това не поставям под съмнение достоверността на изследването, но е добре да се има предвид.

Заключенията на изследването са, че 20 минути прекарани на концерт вдигат с 21% възприятието ви за благосъстояние, което в случай, че успеете да поддържате на това ниво, може да увеличи продължителността на живота ви с до 9 години.

В изследването са учавствали група доброволци, на които е изследвано здравословното състояние, както и психическото с помощта на психометрични и кардиологични тестове при извършването на три вида дейност: разходка на кучето, йога и асистенция на концерти.

Според резултатите, присъствалите на концерт са показали увеличение на самочувствието с 25%, както и способността да споделят емоциите с други и 75% повече умствена стимулация.

Както вече намекнах, не мога да гарантирам за 100% достоверност, но дори и да не се превърнете в безсмъртни, поне ще сте опитали, а междувременно, в повечето случаи, ще сте си прекарали добре.

снимка: Bedneyimages – Freepik.com

Ако сте ни харесали, подкрепете ни, като станете патрон на сайта, натискайки ТОЧНО ТУК! Благодарим!

Друг начин, с който може да ни помогнете поне косвено, да продължаваме да публикуваме интересни материали, е като споделите тази публикация с приятели в социалните мрежи, използвайки някой от бутоните по-долу или просто копирайки линка!

Вашата подкрепа е важна за нас!

споделете с притятели

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.